Talent bij Science Makers

19 november 2018

Op woensdag 14 november 2018 zijn 4 leerlingen van basisschool het Talent uitgenodigd voor de award uitreiking van de Science Makers.

Op woensdag 14 november 2018 zijn 4 leerlingen van basisschool het Talent uitgenodigd voor de award uitreiking van de Science Makers. Zij ontvingen deze award, omdat zij in het schooljaar 2017-2018 het techniektoernooi hadden gewonnen. Tijdens het techniektoernooi moesten zij een waterleiding maken van A4 papier en hierdoor 4 liter water laten lopen. Zij behaalden de goede prestatie om 3.6 liter door de waterleiding te laten lopen. Dit was de beste score van de dag. Vandaar dat zij met de beker naar huis gingen.

Om techniek voldoende te promoten, zet Nederland deze leerlingen nogmaals in het zonnetje tijdens de Science Makers Awards. Ook mochten alle winnaars nogmaals hun project presenteren en laten zien waarom zij de prijs gewonnen hadden.

Hieronder een kort verslagje van de leerlingen over deze dag:
We gingen ’s ochtends even naar school en toen werden we opgehaald. We reden naar treinstation Deurne en vanuit daar gingen we naar Leiden. We moesten een keer overstappen. We kwamen bij het Corpus museum aan en hebben daar alles klaargezet. We zijn naar de show gaan kijken en daar werden we gehuldigd waarbij we nog een prijs ontvingen. De Science Maker Awards 2018. We hadden de categorie ‘maken & uitvinden’. Toen gingen we terug en hebben we een frietje gegeten. Toen misten we de trein en gingen we nog een ijsje pakken. We hebben een super leuke dag gehad!

Terug naar overzicht